Lumoava yö revontulien loisteessa
- erähotelli Nellimin majassa

Erähotellin johto halusi tarjota asiakkailleen jotakin aivan erityistä, jossa yöpyjät saisivat kokea Lapin luonnon taianomaisen tunnelman. Ratkaisuna oli keskellä lumiaavaa nouseva hirsimaja, jonka katossa on ikkunakupu. Mutta mistä kupu, joka toistaa taivaan kannen?

Suunnitelmien edetessä syntyi Aurora Bubblen luonnokset. Keraplast tarjosi 40 vuoden kokemuksen projektiin, joka tarkoitti halkaisijaltaan 3,3 m ja 1,5 m korkean kuvun valmistamista lasinkirkkaasta akryylistä. Kupoli on 6-osainen, osat yhdistää ohut metallirakenne. 3-kertainen rakenne pitää lämmön sisällä, vaikka ulkona paukkuisi 40 asteen pakkanen. ”Olihan se aika projekti, ei oikein geometrian matematiikansäännöt tahtoneet riittää lämpömuovausmuottien valmistuksessa”, sanoi kattokupupuolen tuotepäällikkö, insinööri Pasi Rantanen. Asiakasyhteyksistä vastannut Jari Leppänen sovitteli AutoCadilla pohjoiseen kallistuvan kupukaton majan makuuhuoneen katoksi toteamalla: ”Kyllähän siitä nyt tähtitaivaan näkee.”

Erähotelli Nellimin ensimmäinen tilaus käsitti kaksi kupolia. Kuljetus Jouni Heinonen toimitti kupolit erikoiskuljetuksena perille syyskuussa ja maja oli valmiina jo lokakuussa. Varsinkin ulkomaiset turistit ovat sanattomina ihastelleet Lapin revontulia ja tähtitaivasta.