KERA GROUPILTA KATTOVALOKUVUT PIETARIN MESSUKESKUKSEEN

Pietarin keskustaan on valmistumassa valtaisa Expoforum – Venäjän uusi kongressi- ja näyttelyareena. Suomenlahden rannalle parhaillaan rakennettavan yhdeksän erillisen hallin yhteispinta-ala on 4 ha. Tyyliltään ultramodernien rakennusten päivänvalolähteinä on käytetty pyöreäaukkoisia akryylikattokupuja. Kera Group Oy (ent. Keraplast) sai kaupan 247 ison kattovalokuvun toimittamisesta sikäläisen venäläisen urakoitsijan kanssa. Kera Groupissa ollaan ilahtuneita arkkitehtien tekemästä kattovalokupuihin perustuvasta päivänvaloratkaisusta.

Toimitukset alkavat välittömästi, koska ensimmäiset tapahtumat kongressi - ja messukeskuksessa suunnitellaan järjestettäväksi jo vuonna 2014.

Akryylinen kattovalokupu oli Kera Groupin päätuote, kun yhtiö aloitti toimintansa vuonna 1971 Keravalla. Nyt yhtiöllä on 7000 m2:n tehtaat Orimattilassa ja tuotannolliset tytäryhtiöt Tallinnassa, Pietarissa ja Ruotsin Kristinehamnissa, lisäksi kesäkuussa on perustettu myyntitoimisto Riikaan.

Kera Group konsernin liikevaihto on 20,4 milj. euroa ja työllistää Suomessa 110 ja ulkomailla 35 henkilöä. Uskomme, että kauppaan vaikutti yhtiön tunnettuus Venäjän projekteissa, muun muassa olemme toimittaneet suurehkoja määriä kattovalokupuja Ikean kauppakeskuksiin ympäri Venäjää sekä Vsevoložskin autotehtaille, kertovat Kera Groupin johtajaveljekset Seppo ja Juha Nieminen.